mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

Recente blog artikelen

Executele. Executeur vordert de betaling van een schuld aan de nalatenschap. Is verrekening mogelijk? Is verrekening mogelijk op opschortende voorwaarden?

18 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Executele. Executeur vordert de betaling van een schuld aan de nalatenschap. Is verrekening mogelijk? Is verrekening mogelijk op opschortende voorwaarden?

De Rechtbank Rotterdam heeft op 6 januari 2021 uitspraak gedaan over de vraag of verrekening en opschorting mogelijk was [...]

Erfrecht. Executele. Executeur en recht op loon. Loon in afwijking van regeling in testament mogelijk?

11 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Executele. Executeur en recht op loon. Loon in afwijking van regeling in testament mogelijk?

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de vraag of de executeur, in afwijking van een [...]

Erfrecht. Beheer over bankrekening. Afleggen van rekening en verantwoording aan erfgenamen? Volmacht. Misbruik van omstandigheden?

4 januari 2021|Reacties uitgeschakeld voor Erfrecht. Beheer over bankrekening. Afleggen van rekening en verantwoording aan erfgenamen? Volmacht. Misbruik van omstandigheden?

De Rechtbank Gelderland heeft op 16 december2020 uitspraak gedaan over de vraag of een erfgenaam rekening en verantwoording diende [...]

Executele. Zijn de taken van de executeur voltooid? Is de vordering tot het afleggen van rekening en verantwoording verjaard? Fideï commis.

14 december 2020|Reacties uitgeschakeld voor Executele. Zijn de taken van de executeur voltooid? Is de vordering tot het afleggen van rekening en verantwoording verjaard? Fideï commis.

De Rechtbank Den Haag heeft enige tijd geleden uitspraak gedaan over de vraag of de vordering tot het afleggen [...]