mr. Toon Kool

Specialisatie: erfrecht

Melisse Mers

Specialisatie: erfrecht

mr. Lex Loerakker

Specialisatie: erfrecht

Recente blog artikelen

Executele. Executeur is tevens erfgenaam. Hoedanigheid van executeur. Is de executeur in de juiste hoedanigheid aangesproken voor het voldoen van een schuld van de nalatenschap?

26 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Executele. Executeur is tevens erfgenaam. Hoedanigheid van executeur. Is de executeur in de juiste hoedanigheid aangesproken voor het voldoen van een schuld van de nalatenschap?

De Rechtbank Overijssel heeft op 29 september 2020 uitspraak gedaan over de vraag of de executeur in de juiste [...]

Executele. Informatieplicht. Dient de executeur, die tevens erfgenaam is, rekening en verantwoording af te leggen aan de legitimaris-niet erfgenaam?

18 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Executele. Informatieplicht. Dient de executeur, die tevens erfgenaam is, rekening en verantwoording af te leggen aan de legitimaris-niet erfgenaam?

De Rechtbank Noord-Nederland heeft op 26 augustus 2020 uitspraak gedaan over de vraag of de executeur, die tevens erfgenaam [...]

Vereffening. Is de vereffenaar persoonlijk aansprakelijk voor het boedeltekort? Boedelbeschrijving.

12 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Vereffening. Is de vereffenaar persoonlijk aansprakelijk voor het boedeltekort? Boedelbeschrijving.

De Rechtbank Noord-Nederland heeft op 1 april 2020 uitspraak gedaan over de vraag of de vereffenaar persoonlijk aansprakelijk was [...]

Executele. Schuld aan de nalatenschap. Verrekening met een vordering uit de legitieme? Hoedanigheid executeur tevens enig erfgenaam.

4 oktober 2020|Reacties uitgeschakeld voor Executele. Schuld aan de nalatenschap. Verrekening met een vordering uit de legitieme? Hoedanigheid executeur tevens enig erfgenaam.

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 17 maart 2020 uitspraak gedaan over de wijze van dagvaarden van een executeur, die [...]